فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 8 (پیاپی 140، آبان 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 8 (پیاپی 140، آبان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • نور احمد لطیفی، محمد جواد فاطمی*، فرخ کامران خواجوی، شهرزاد تقوی، میرسپهر پدرام صفحه 461
    زمینه و هدف

    فلپ تصادفی در جراحی ترمیمی کاربرد زیادی دارد و نکروز آن از مشکلات جراحی پلاستیک است. داروهای سیستمیک و موضعی زیادی برای جلوگیری از این عارضه توصیه می شود. در این مطالعه اثر آسپیرین و پلاویکس و هم چنین اثر ترکیب دو دارو بر بقای فلپ پوستی تصادفی در رت بررسی شد.

    روش بررسی

    40 رت به طور تصادفی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از بیهوشی عمومی فلپ های cm3×11 در پشت تمام رت ها ایجاد شد. سپس در یک گروه روزانه mg/kg100 آسپیرین خوراکی به مدت یک هفته و در گروه دیگر پلاویکس روزانه mg/kg25 خوراکی به مدت یک هفته تجویز شد. در گروه سوم آسپیرین به علاوه پلاویکس با دوز مشابه گروه اول و دوم به مدت یک هفته استفاده شد. حیوانات گروه چهارم به عنوان گروه کنترل بوده و دارویی دریافت نکردند. پس از هفت روز سطح فلپ تحت اندازه گیری و محاسبات مورفولوژی قرار گرفت. از میانگین و انحراف معیار جهت توصیف داده ها و از آزمون آنالیز واریانس جهت مقایسه گروه ها استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین میزان زنده بودن فلپ پوستی تصادفی (نسبت سطح زنده فلپ به سطح کل×100) در گروه کنترل 49/62%، در گروه آسپیرین 04/64%، در گروه پلاویکس 09/65% و در گروه ترکیبی 06/64% بود. مقایسه اختلاف میانگین بین گروه ها نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه های مطالعه با گروه کنترل وجود نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    مصرف آسپیرین، پلاویکس و ترکیب آن ها تاثیر قابل توجهی بر بقای فلپ پوستی تصادفی نداشت

    کلیدواژگان: فلپ، فلپ پوستی تصادفی، ایسکمی، نکروز فلپ، آسپیرین، پلاویکس
  • وحید نیکویی، حمیدرضا پازکی طرودی، ستار استاد هادی، آناهیتا رحمنی، اعظم بختیاریان * صفحه 467
    زمینه و هدف

    پذیرفته شده است که بازکننده های انتخابی کانال های پتاسیم وابسته به آدنوزین تری فسفات (KATP) نقش موثری در درمان بعضی از بیماری های قلبی- عروقی دارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر داروی دیازوکساید به عنوان یک بازکننده قوی کانال های پتاسیم وابسته به ATP بر دهلیز مجزای موش صحرایی و حصول دستاوردهایی کاربردی تر و دقیق تر از دیازوکساید در زمینه درمان بیماری های قلبی- عروقی به ویژه بیماری های مرتبط با دهلیز از جمله آریتمی دهلیزی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه از 48 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار (Wistar) استفاده گردید. پس از بیهوش کردن حیوانات، دهلیز را جدا کرده و با ثبت توسط دستگاه فیزیوگراف، اثر مستقیم داروی دیازوکساید بر ضربان و قدرت انقباضی دهلیز مجزای موش صحرایی را در زمان های پنج، 10، 15 و 20 دقیقه بعد از اضافه کردن دیازوکساید با غلظت های μg/ml100-2 مورد بررسی قرار دادیم.

    یافته ها

    دیازوکساید در غلظت های μg/ml100-2 منجر به کاهش ضربان انقباضی دهلیز از هفت تا 49 درصد (وابسته به غلظت دارو) گردید (001/0≥P)، درحالی که این تغییرات کاهشی برای نیروی انقباضی از 5/1 تا 67 درصد (وابسته به غلظت دارو) بود (001/0≥P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که دیازوکساید بر عملکرد قلبی اثر وابسته به غلظت مستقیمی دارد و منجر به کاهش ضربان و نیروی انقباضی قلب می گردد. به نظر می رسد این اثر در زمینه فعال کردن کانال های پتاسیم وابسته به ATP میتوکندریایی و یا سارکولمایی باشد. هم چنین ممکن است این دارو اثرات ضد آریتمی داشته باشد.

    کلیدواژگان: دیازوکساید، کانال پتاسیم، دهلیز مجزا، قدرت انقباضی قلب، ضربان قلب، آریتمی قلبی
  • رویا ستارزاده بادکوبه، لیلا درخشان*، امیر فرهنگ زند پارسا، علی پاشامیثمی، بختیار خسروی، بابک گراییلی، سیدمصطفی جباری صفحه 473
    زمینه و هدف

    برای تعیین شدت تنگی دریچه میترال و ارایه بهترین روش های درمانی علاوه بر اطلاعات بالینی، اندازه گیری دقیق سطح دریچه میترال ضروری است. این مطالعه با هدف مقایسه روش اکوکاردیوگرافی غیرتهاجمی معادله همبستگی جریان (Continuity equation) با پلنی متری در اندازه گیری سطح دریچه میترال انجام شد.

    روش بررسی

    بیماران مبتلا به تنگی میترال مراجعه کننده به کلینیک اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام خمینی (ره) از ابتدا تا انتهای سال 1389 که برای انجام اکوکاردیوگرافی قبل از والوولوپلاستی میترال با کاتتر بالون دار یا به صورت روتین به این مرکز مراجعه کرده بودند، تحت بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تعداد موارد مورد مطالعه 73 بیمار بود، از این تعداد 17 نفر (3/23%) مرد و 56 نفر (6/76%) زن بودند متوسط سن بیماران 9/8±18/42 سال بود. در کل این بیماران روش معادله همبستگی با روش پلنی متری، ضریب همبستگی 832/0 (001/0P<) داشت. روش Pressure Half-Time (PHT) با روش پلنی متری ضریب همبستگی 720/0 (001/0P<) و روش PHT با روش Continuity equation ضریب همبستگی 604/0 (001/0P<) داشت. در زیر گروه بیماران با ریتم فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی میترال قابل توجه، ضریب همبستگی بین پلنی متری و Continuity equation کم تر قابل اطمینان بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به ضریب همبستگی بالا بین روش پلنی متری مستقیم و روش Continuity equation می توان نتیجه گرفت که روش Continuity equation روش قابل اعتمادی در اندازه گیری سطح دریچه میترال می باشد و در مواردی که انجام پلنی متری با محدودیت مواجه است، از جمله کلسیفیکاسیون شدید دریچه میترال و بلافاصله بعد از والوولوپلاستی میترال با کاتتر بالون دار، می توان از روش Continuity equation به عنوان جایگزین استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دریچه میترال، تنگی میترال، اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک
  • محمد علی نویان اشرف، محمدرضا حسینی، محمد بنازاده صفحه 480
    زمینه و هدف
    اساس بیهوشی در جراحی توراکس جداسازی ریه ها می باشد. هدف از این مطالعه استفاده از معیار کمپلیانس بگ به منظور جاگذاری صحیح لوله تراشه دابل لومن می باشد.
    روش بررسی
    بیماران کاندید جراحی توراکس در سه گروه تحت لوله گذاری با دابل لومن چپ برای توراکوتومی راست و یا چپ (گروه یک و دو) و یا لوله گذاری با دابل لومن راست برای توراکوتومی چپ (گروه سه) قرار گرفتند (سه گروه 86 نفره). در وضعیت سوپاین و لاترال دکوبیتوس وضعیت لوله بر اساس کمپلیانس بگ و بر اساس معیارهای برونکوسکوپی بررسی و ثبت شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد بررسی 4/13±7/44 سال (73-16) بود. در این مطالعه 155 نفر (9/59%) مرد و 103 نفر (1/40%) زن بودند. کمپلیانس بگ در دابل لومن در پوزیشن سوپاین، حساسیت 40% (60-20%: 95% CI)، ویژگی 99% (99-96%: 95%CI)، ارزش اخباری مثبت 84% (98-54%: 95%CI)، ارزش اخباری منفی 92% (95-88%: 95% CI)، و صحت تشخیصی 92% (95-88%: 95%CI)، داشت. در پوزیشن لترال، حساسیت 27% (45-14%: 95%CI)، ویژگی 98% (99-96%: 95%CI)، ارزش اخباری مثبت 76% (94-46%: 95%CI)، ارزش اخباری منفی 89% (92-84%: 95%CI) و صحت تشخیصی 88% (92-84%: 95%CI) بودند. مال پوزیشن در استفاده از دابل لومن راست شایع تر بود (02/0P=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در موارد اورژانس و مواردی که دسترسی به برونکوسکوپی فیبراوپتیک و افراد آموزش دیده و مجرب برای برونکوسکوپی نمی باشد، می توان از یافته های بالینی برای تعیین پوزیشن لوله دابل لومن به عنوان روشی قابل اعتماد و جایگزین برونکوسکوپی فیبراوپتیک استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لوله تراشه، دابل لومن، کمپلیانس بگ، پوزیشن، فایبراپتیک
  • حجت الله جعفری فشارکی، فاطمه سادات نیری*، پروین اکبری اسبق، الهه امینی، مجتبی صداقت صفحه 488
    زمینه و هدف

    در حال حاضر به طور عمده از ایبوپروفن برای بستن مجرای شریانی باز (PDA) استفاده می شود ولی، مطالعات اندکی در پیدا کردن دوزهای موثرتری از ایبوپروفن انجام شده است. به همین دلیل بر آن شدیم تا با انجام یک مطالعه مداخله ای با مقایسه دوز معمول ایبوپروفن با دوز جدیدی از آن، به دوز موثرتری دست پیدا کنیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی شاهددار تصادفی شده، 60 نوزاد مبتلا به PDA تایید شده با اکوکاردیوگرافی از طریق تصادفی سازی در دو گروه 30 نفری تقسیم و بررسی شدند. به یک گروهmg/kg 10 ایبوپروفن به عنوان دوز اولیه در روز اول و دو دوز mg/kg5 در دو روز متوالی و به گروه دیگر دوزmg/kg 15 به عنوان دوز اولیه در روز اول و دو دوزmg/kg 5/7 در دو روز متوالی تجویز گردید و میزان بسته شدن PDA و عوارض درمانی در دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    30 نفر (100 درصد) از نوزادان در گروه 15 میلی گرم و 23 نفر (7/76 درصد) در گروه 10 میلی گرم دارای پاسخ درمانی بودند و نیاز به انجام مداخله جراحی پیدا ننمودند که اختلاف آماری معنی داری را بین دو گروه نشان می داد (011/0P=) و بیش ترین پاسخ به درمان در دو گروه مورد بررسی بعد از 24 ساعت از تجویز دوز اول دارو بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از دوز بالاتر ایبوپروفن اثربخشی موثرتری در درمان باز ماندن مجرای شریانی در نوزادان دارد و سبب کاهش معنی داری در میزان فراوانی موارد نیازمند جراحی می شود، ولی عوارض دارویی چندانی را در قیاس با دوز معمول این دارو ایجاد نمی نماید.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، مجرای شریانی باز، ایبوپروفن
  • مهیار غفوری، پیمان فامیلی صفحه 494
    زمینه و هدف
    اختلالات نعوظی یکی از مشکلات مهم برای مردان مبتلا و خانواده های آن ها است که در حدود نیمی از آن ناشی از علل عضوی است. هنگامی که اختلال نعوظی ناشی از علل عروقی باشد، بررسی رادیولوژیک الزامی است و کاورنوزوگرافی روش تشخیصی قطعی نشت وریدی در این بیماران است. کاورنوزوگرافی روش مرسوم تشخیص تصویربرداری برای ارزیابی نشت وریدی در مردان دچار ناتوانی جنسی است. در این مطالعه سی تی کاورنوزوگرافی به عنوان یک روش جدید برای بررسی نشت وریدی و تعیین آناتومی وریدی پنیس مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه به صورت بررسی موارد، تعداد 45 بیمار مبتلا به اختلال نعوظ با منشاء وریدی تشخیص داده شده با سونوگرافی داپلر به روش ترتیبی انتخاب شدند. سی تی کاورنوزوگرافی پس از تزریق پروستاگلاندین E1 به داخل کورپوس کاورنوزوم در تمام این بیماران انجام و محل نشت وریدی تشخیص داده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مشخص شد که در 21 بیمار (7/46%) نشت در ورید Deep dorsal، در 27 بیمار (60%) در وریدهای Cavernosal، در 36 بیمار (80%) در ورید Crural، در 24 بیمار (3/53%) در ورید Urethral و 27 بیمار (60%) در ورید Circumflex، در سه بیمار (7/6%) در وریدهای Para-arterial است و در سه بیمار (7/6%) در Corpus spongiosum نشت دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نشت وریدی در بیمارانی که دچار اختلالات نعوظ هستند شایع است و سی تی کاورنوزوگرافی ابزاری مناسب برای بررسی آناتومی وریدی پنیس و محل های نشت وریدی می باشد که فاکتورهای مهمی برای رویکردهای جراحی احتمالی است.
    کلیدواژگان: اختلال نعوظ، سی تی کاورنوزوگرافی، نشت وریدی
  • ابراهیم عامری، حسن قندهاری، رضا شفیع پور صفحه 500
    زمینه و هدف
    علی رغم پیشرفت های چشمگیر در زمینه درمان اسکولیوز ایدیوپاتیک، اتیولوژی بیماری مشخص نمی باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تراکم استخوان دختران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک و افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    57 دختر مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک، 12 تا 20 ساله (بدون سابقه بیماری نوروماسکولار، دفورمیتی مادرزادی مهره یا سابقه جراحی قبلی ستون فقرات) با 100 فرد سالم در همان محدوده سنی مورد مقایسه قرار گرفتند. تراکم استخوان هر 157 نفر با روش جذب سنجی دوگانه با دستگاه هولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تراکم استخوان استاندارد شده بر اساس نژاد (S-BMD) در دو گروه شاهد و بیمار به ترتیب 57/982 و 47/914 بود (030/0=P). میانگین تراکم استخوان ستون فقرات (Spine BMD) در دو گروه به ترتیب 89/0 و 83/0 بود (030/0=P). میانگین تراکم استخوان اطراف هیپ (Hip BMD) نیز در دو گروه به ترتیب 85/0و 78/0 بود (004/0=P) که تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. محل انحنا بر اساس طبقه بندی Lenke تفاوت معنی داری در مقدارS-BMD، Hip BMD و Spine BMD ایجاد نمی کرد (به ترتیب 208/0=P، 061/0=P و 274/0=P) ولی با افزایش زاویه انحنا میزان S-BMD وSpine BMD کاهش قابل ملاحظه ای نشان می داد (به ترتیب 017/0=P و 016/0=P) ضمن این که Hip BMD نیز با افزایش زاویه انحنا کاهش نشان می داد ولی این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود (069/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه انجام شده میزان تراکم استخوان های افراد مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک از جمعیت عادی کم تر است و با افزایش زاویه انحنا در بین بیماران نیز تراکم استخوان ها سیر نزولی دارد. البته پی بردن به ماهیت بیماری نیازمند انجام مطالعات بیش تر می باشد.
    کلیدواژگان: اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان، BMD، تراکم استخوان
  • گزارش کوتاه
  • پیمان دبیر مقدم، سارا عظیمیان، زهرا مختاری صفحه 508
    زمینه و هدف
    ویدیواستروبوسکوپی حنجره مهم ترین ابزار کلینیکی غیر تهاجمی برای بررسی بیماران مبتلا به اشکالات صداست. در بیش از 50% بیماران با مشکل صدا، یک ضایعه خوش خیم مخاطی تارهای صوتی تشخیص داده می شود که در این مطالعه به بررسی یافته های ویدیواستروبوسکوپی این بیماران پرداختیم.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 159 بیمار با شکایت گرفتگی صدا در بیمارستان امیراعلم طی سال های 1386-1387 که مورد ویدیواستروبوسکوپی قرار گرفته اند انجام شد وضعیت مخاط طناب های صوتی و حرکت آن ها، پارامترهای مرتبط با حرکت و ارتعاش طناب های صوتی شامل Symmetry، Phase closure، Amplitude،Periodicity و Vibratory pattern مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 159 بیمار مورد مطالعه، 82 نفر زن و 77 نفر مرد بودند. بیش ترین پاتولوژی یافت شده لارنژیت ناشی از ریفلاکس و بعد از آن گرفتگی صدای ناشی از تنش عضلانی ((Muscle Tension Dysphonia، MTD بود. بیش ترین تاثیر روی موج مخاطی در سولکوس وکالیس و کیست های طناب صوتی دیده شد.
    نتیجه گیری
    بررسی یافته های ویدیواستروبوسکوپی در ضایعات خوش خیم مخاطی تارهای صوتی حنجره جهت کاهش استفاده از روش های تهاجمی، تشخیص صحیح و درمان مناسب این ضایعات ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ضایعات خوش خیم، حنجره، ویدیواستروبوسکوپی
  • قدرت الله مداح، محمد جواد قمری، حسین شباهنگ صفحه 514
    زمینه و هدف
    کیست کلدوک جزو بیماری های مادرزادی سیستم هپاتوبیلیاری می باشد. بیماران در سنین مختلف و با طیف متنوعی از علایم مراجعه می کنند که ما در این مطالعه به بررسی بیماران مراجعه کننده از نظر علایم کلینیکی، روش های تشخیصی و درمانی پرداخته ایم.
    روش بررسی
    در این مطالعه گذشته نگر بیمارانی که بین سال های 1373 تا 1390 با تشخیص کیست کلدوک در بیمارستان قائم (عج) و امید مشهد تحت درمان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    23 بیمار وارد مطالعه شدند (18 نفر زن و پنج نفر مرد). میانگین سنی 6/24 سال بود. شایع ترین نوع کیست کلدوک تیپ یک آن بود. شایع ترین عمل جراحی انجام گرفته در بیماران رزکسیون مجاری صفراوی و کله سیستکتومی و بای پس هپاتیکوژژنوستومی Roux-en-Y بود. مرگ و میر بیمارستانی و یا طی دوره پی گیری مشاهده نگردید. افراد دچار عوارض جراحی با درمان های محافظه کارانه بهبود یافتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطلوب درمان جراحی کیست های کلدوک، تشخیص قطعی و به موقع این بیماری و درمان جراحی مناسب آن از اهمیت ویژه برخوردار است.
    کلیدواژگان: کیست کلدوک، اختلالات مادرزادی صفراوی، بازسازی مجاری صفراوی
  • مطالعه موردی
  • فریده کی پور، ایلانا ناقی صفحه 520
    زمینه و هدف
    گره حقیقی یکی از اختلالات بندناف است که موجب اختلال جریان خون جفتی- جنینی شده و عوارض جنینی و مرگ جنین را در پی دارد. گره واقعی بندناف شایع نیست و ناشی از حرکات فعال جنین است.
    معرفی بیمار: خانم 26 ساله در حاملگی اول در هفته 36 بارداری مبتلا به عفونت با ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 2 شد و تحت درمان دارویی قرارگرفت. در هفته 38 و پنج روز متعاقب کاهش حرکت جنین و تست Non- reactive NST مورد سزارین قرار گرفت و گره حقیقی در بندناف دیده شد. در حاملگی دوم که چهار سال بعد صورت گرفت نیز گره حقیقی بند ناف مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    احتمالا وراثت در تعیین طول بند ناف و به وجود آمدن گره حقیقی نقش عمده ای دارد.
    کلیدواژگان: گره حقیقی، بندناف، کاهش حرکت جنین، بندناف طویل، وراثت
|
  • Latifi Na, Fatemi Mj, Khajavi Fk, Taghavi Sh, Pedram M Page 461
    Background

    Random pattern flap is a common reconstructive surgery procedure but its necrosis is a challenging problem. A lot of pharmacological agents and surgical procedures have been examined for the prevention of this complication to maximize the length to width ratio of these surgical flaps. Therefore, we designed an experimental study to evaluate the effects of aspirin, clopidogrel bisulfate (Plavix) and their combination on random skin flap survival in rats.

    Methods

    Forty male rats were randomly assigned to four equal groups. Surgery was done under general anesthesia. A random, rectangular 3×11 cm dorsal skin flap was designed, elevated and sutured back into its primary site. In group one, 100 mg/kg Aspirin and in group two, 25 mg/kg Plavix were administered orally for 7 days postoperatively. Aspirin and Plavix were co-administered in the third group for the same period of time while the control group received no medication. After 7 days, the total surface of flaps, the viable and also the necrotic parts were measured by Image J software. Mean standard deviation and analysis of variance were calculated to compare the results.

    Results

    The mean area of flap survival was 62.49% in the control, 64.04% in Aspirin, 65.09% in Plavix and 64.06% in combination groups. No statistically significant differences were found between treatment groups and control rats.

    Conclusion

    In this study, we found no significant differences between Aspirin, Plavix or their combination on the survival of random skin flaps.

    Keywords: aspirin, clopidogrel, ischemia, necrosis, random skin flap
  • Nikoui V., Pazoki Toroudi H., Ostadhadi S., Rahmani A., Bakhtiarian A Page 467
    Background

    It is generally accepted that the selective adenosine triphosphate-dependent potassium channel openers (KATP openers) have a dramatic role in the treatment of some cardiovascular disorders. The aim of this study was to investigate the effects of diazoxide, a potent ATP-related potassium channel opener, on spontaneously beating isolated rat atria to achieve more accurate approaches to treat cardiovascular diseases, such as atrial related disorders including atrial arrhythmias.

    Methods

    After induction of anesthesia, we exsected the heart and isolated the atria of 48 male Wistar rats. Later, we recorded the beating and contractile force of the atria by a physiograph. Subsequently, we studied the effects of diazoxide (2 to 100 µg/mL) on beating and contractile force of the isolated atria 5, 10, 15 and 20 minutes after applying the drug onto the atria.

    Results

    Diazoxide administration (2 to 100 µg/mL) showed a significant decrease (7% to 49% depending on concentration) in atrial beatings (P≤0.001) and in contractile force (1.5% to 67% depending on concentration), (P≤0.001). The effects began several minutes after applying the drug onto the tissues.

    Conclusion

    This study revealed that diazoxide has a direct concentration-dependent effect on cardiac performance and leads to reduction in beating rates and contractile force of the heart. This effect seems to be related to the activation of mitochondrial or sarcolemmal KATP channels. Since the inhibitory action of diazoxide on the heart was very remarkable and prompt, this agent may also exhibit antiarrhythmic properties.

    Keywords: atria, beating heart, cardiac arrhythmia, diazoxide, isolated, potassium channel
  • Sattarzadeh Badkoobeh R., Derakhshan L., Farhang Zand Parsa A., Pasha Meysamie A., Khosravi B., Grayly B., Jabari Sm Page 473
    Background

    Measurements of mitral valve area (MVA) are essential to determine the severity of mitral stenosis (MS) and adopt the best management strategies. The aim of the present study was to compare MVA determined by two-dimensional (2D) planimetry to MVA measured by continuity equation (CE) in patients with moderate to severe MS.

    Methods

    We evaluated 73 consecutive patients with the diagnosis of MS scheduled for balloon mitral valvuloplasty or with moderate to severe rheumatic MS admitted at the echocardiography clinic of Imam Khomeini Hospital in 2010. Using 2D images of mitral valve obtained from paraesternal short axis view, 2D planimetry of the mitral orifice area was performed by an experienced cardiologist. MVA by CE was calculated from aortic forward stroke volume divided by transmitral time-velocity integral.

    Results

    The mean value of MVA by 2-D planimetry was 1.0±0.3 cm2. The average values of MVA measured by PHT and CE were 1.0±0.3 cm2 and 0.9±0.4 cm2, respectively. The MVA determined by planimetry correlated well with CE (r=0.832, standard error of estimation [SEE]= 0.166, P<0.001). The mean values of MVA calculated by CE highly correlated with those calculated by 2-D planimetry in patients presenting with both non-significant (r=0.701) and significant (r=0.761) AIs.

    Conclusion

    When planimetry is not feasible, such as in severe calcification of mitral valve or after percutaneous balloon valvuloplasty, CE could be an alternative method for MVA measurement in comparison with PHT.

    Keywords: mitral valve, mitral valve stenosis, transthoracic echocardiography
  • Noyan Ashraf Ma, Hoseini Mr, Bannazadeh M Page 480
    Background
    Lung separation is the basis of thoracic anesthesia, which is performed by different instruments. Checking probable malpositioning of tracheal tube needs fiberoptic bronchoscopy. The aim of this study was to compare respirator suggested compliance with fiberoptic findings in detecting major tracheal tube malpositioning.
    Methods
    A total of 256 patients undergoing thoracic surgery with double-lumen tracheal tube insertion in Imam Khomeini Hospital, Tehran, Iran, during 2010-11 were divided into three groups (n=86). We used left-sided double-lumen tube (DLT) for left or right-sided surgeries (groups 1 and 2), and right-sided DLT for left-sided surgeries (group 3). The position of the tubes was evaluated and compared using bag compliance versus fiberoptic bronchoscopy.
    Results
    The mean age of the study population was 44.7±13.4 (16-73) years, while 155 (59.9%) were male. The sensitivity, specificity, positive and negative predictive values, and the accuracy of bag compliance test for left-sided DLT in supine position were 40% (95% CI: 20-60%), 99% (95% CI: 96-99%), 84% (95% CI: 54-94%) 92% (95% CI: 88-95%) and 92% (95% CI: 87-95%), respectively. The above-mentioned variables for lateral decubitus position respectively were 27%, 98%, 76%, 89%, and 88%. Malpositioning was more prevalent in right-sided DLTs (P=0.02).
    Conclusion
    Based on the results of this study, and the high specificity, positive predictive value, and accuracy of bag compliance test, its use is encouraged as an alternative to fiberoptic bronchoscopy for checking DLT position, specially, in emergent surgeries or when fiberoptic bronchoscopy is unreachable due to lack of expertise or personnel.
    Keywords: bag, compliance, double, lumen, fiberoptic bronchoscopy, tracheal tube
  • Jafari Fesharaki H., Nayeri Fs, Akbari Asbaq P., Amini E., Sedaqat M Page 488
    Background

    Patent ductus arteriosus (PDA) is a common finding among premature or low-birth-weight infants and it often does not close. Nowadays, drugs used for its treatment include indomethacin and more commonly ibuprofen. Oral ibuprofen was recently shown to be as effective and have several important advantages in preterm infants. Studies performed to find the best dose of ibuprofen for PDA treatment are limited; hence, we compared the effects of two different doses of ibuprofen in this interventional study.

    Methods

    In this randomized controlled clinical trial, we randomly divided 60 patients with echocardiographically confirmed PDA into two groups of 30. This study was done in NICU of Valiasr hospital in 1387-89 years. In the first group, we administered a loading dose of 10 mg/kg ibuprofen on the first day, followed by two doses of 5 mg/kg in the next two days. In the second group, we administered a loading dose of 15 mg/kg ibuprofen on the first day followed by two doses of 7.5 mg/kg in next two days. Eventually, we compared PDA closure rates and complications of therapy between the two groups.

    Results

    Thirty (100%) patients in 15-mg/kg group and 23 (76.7%) patients in 10 mg/kg group had successful PDA closure with no need for surgery. The two groups had a statistically significant difference (P=0.011) and the highest response to treatment was seen within the first 24 hours of treatment.

    Conclusion

    We may conclude that higher doses of ibuprofen (15 and 2×7.5 mg/kg) would offer better outcomes for PDA closure without gastrointestinal or renal complications and less need for surgery.

    Keywords: ibuprofen, patent ductus arteriosus, premature
  • Ghafoori M., Famili P Page 494
    Background
    Erectile dysfunction is an important problem in men and an organic cause is found in about 50% of cases. When a vasculogenic etiology is suspected, imaging assessments are of great help. Cavernosography is traditionally recognized as an imaging modality for evaluation of venous leakage in men with impotency. We employed CT cavernosography as a novel technique for demonstrating penile venous anatomy and leaking veins.
    Methods
    In the present case series study, we recruited 45 patients with erectile dysfunction by convenient sampling at Hazrat Rasoul Akram Hospital in Tehran, Iran, during one year (1390). The patients had previously been diagnosed with venous incompetency by Doppler study. After intracavernosal injection of prostaglandin E1, we injected sterile normal saline into the corpora cavernosa to achieve penile erection. Later, we injected contrast media into the corpus cavernosum, which was followed by CT scan of the penis and pelvic area to show the venous anatomy and leakage sites.
    Results
    The mean age of the patients was 35.8±8.9 years. 36 (80%) patients had venous leakage in crural veins, 27 (60%) in cavernosal veins, 27 (60%) in circumflex veins, 24 (52.3%) in urethral veins, 21 (46.7%) in deep dorsal vein, 3 (6.7%) in para-arterial veins and 3 (6.7%) in corpus spongiosum.
    Conclusion
    The results of this study show the high prevalence of venous leakage in patients referring for erectile dysfunction. Moreover, CT cavernosography was shown to be a useful method for evaluating penile venous system and its related leakage sites which are important for surgical planning.
    Keywords: CT cavernosography, erectile dysfunction, venous leakage
  • Ameri E., Ghandehari H., Shafipour R Page 500
    Background
    Several studies have suggested higher incidence of osteoporosis in patients with idiopathic scoliosis in comparison with the normal population. The aim of this study was to assess the prevalence of low bone mass among adolescent girls with idiopathic scoliosis.
    Methods
    In this cross-sectional study performed in shafa Hospital in Tehran, Iran during 2011-2012, we recruited fifty-seven 12- to-20-year old girls with idiopathic scoliosis and compared them with 100 age-matched healthy girls. The patients had no other diseases including neuromuscular disorders, congenital vertebral anomalies or a history of spinal surgery. Bone mineral densities (BMD) of the hip and spine were evaluated and compared in all 157 participants using dual X-ray absorptiometry (DXA). Standard BMD (sBMD) was also calculated at the lumbar spine.
    Results
    Analysis of the data revealed that hip BMD was significantly (P=0.004) lower in patients with idiopathic scoliosis versus the controls. Moreover, BMD and sBMD of the Spine were also significantly lower in the patients (respectively, P=0.030 and P=0.030). Curve location had no effect on the values of hip BMD, spine BMD or spine sBMD (respectively, P=0.061 and P=0.274 and P=0.208).Finally, with more severe curves a lower bone mass was detected for sBMD and spine BMD (respectively, P=0.017 and P=0.016), but it was not significant for hip BMD (P=0.069).
    Conclusion
    Adolescent girls with idiopathic scoliosis had lower bone mass compared with their healthy peers. The lower bone mass was correlated with the severity of the curve but not its location.
    Keywords: bone mineral density, idiopathic adolescent scoliosis
  • Dabirmoghadam P., Azimian S., Mokhtari Z Page 508
    Background
    Laryngeal videostroboscopy is an important noninvasive diagnostic tool in patients with dysphonia. More than 50% of patients with dysphonia have a benign laryngeal lesion on vocal fold examination. The aim of this study was to evaluate patients with benign laryngeal lesions by videostroboscopy.
    Methods
    This cross-sectional study was done on 159 patients with dysphonia in Amiralam Hospital in Tehran, Iran during 2006-2007. All the patients underwent stroboscopic examination of the vocal folds, including their movement. We also evaluated the patients for mucosal status, mucosal wave and patterns of glottal closure.
    Results
    Eighty-two patients participating in the study were female and 77 were male. Reflux laryngitis and muscle tension dysphonia were the most observed disorders in the patient population. Patients with sulcus vocalis and intracordal cysts had the worst mucosal wave patterns.
    Conclusion
    Laryngeal videostroboscopy is a useful tool for the diagnosis and treatment planning in patients with benign laryngeal lesions.
    Keywords: benign, larynx, lesions, videostroboscopy
  • Maddah Gh, Ghamari Mj, Shabahang H Page 514
    Background
    Choledochal cyst is a congenital disease of hepatobiliary system. Patients with the disease differ in terms of gender and symptoms. In this study, we aimed to evaluate the patients from clinical signs and symptoms, diagnostic methods and treatment perspectives.
    Methods
    In this retrospective study, we evaluated the data from the medical records of patients with choledochal cyst admitted in Ghaem and Omid hospitals affiliated to Mashhad University of Medical Sciences in Mashhad, Iran during 1994 to 2011.
    Results
    The medical records of 23 (18 women and 5 men) patients were evaluated. The mean age of the patients was 24.6 years. The most common type of the disease was choledochal cyst type 1. The most common type of surgery performed in the patients, respectively was resection of biliary cyst, cholecystectomy and Roux-en-Y hepaticojejunostomy. No mortality was observed during the hospital stay or follow-up period. Surgical complications were minor and patients recovered by conservative measures.
    Conclusion
    Regarding the favorable results of surgical treatment of choledochal cysts, timely and definite diagnosis of this congenital anomaly and proper planning for its surgery are of special importance.
    Keywords: biliary tract diseases, choledochal cyst, congenital
  • Keypour F., Naghi I Page 520
    Background
    True umbilical cord knot is one of the abnormalities of the umbilical cord. Active fetal movements create cord knotting. True umbilical cord knots are rare but may be associated with fetal distress and stillbirth. True umbilical cord knots are capable of impeding blood flow to the fetus.
    Case Presentation
    A 26-year old primigravid woman was first treated for genital herpes simplex virus (HSV type 2) at 36 weeks of gestational age. She received oral acyclovir (400 mg three times daily for 10 days). At the gestational age of 38 weeks and 5 days, fetal activity decreased and NST was nonreactive. She was delivered by cesarean section and a true umbilical cord knot was found. Four years later, in her second pregnancy, another true knot was seen.
    Conclusion
    Excessively long umbilical cords are more likely to be associated with true knots. Genetics has an important role in determining cord length and occurrence of true knots.
    Keywords: fetal movement, genetics true knots umbilical cord